Klåda, lukt, torrhet, irritation och flytningar är vaginala besvär som får många kvinnor att känna sig självmedvetna och besvärade – i vissa fall det till och med påverka livskvaliteten. Symtom på vaginala infektioner är mycket vanligare än du förmodligen tror, men de flesta besvär kan lätt behandlas och förhindras.

Klåda i underlivet

Klåda är ett vanligt vaginalt symtom som vanligtvis utlöses av en överväxt av Candida albicans. Klåda kan också vara en biverkning på andra besvär, som torrhet, irriterande ämnen, sexuellt överförbara sjukdomar eller andra infektioner. Ta reda på hur du behandlar och förebygger vaginal klåda här.

Vaginal lukt

Flytningar som har en lätt söt eller syrlig lukt är helt normalt, men om du märker en stark, ovanlig lukt från slidan är det förmodligen ett tecken på en bakteriell obalans eller annan infektion. Läs mer om orsaker och behandlingar av vaginal lukt här.

Vaginal torrhet

Kvinnor som har passerat klimakteriet är särskilt påverkbara för vaginal torrhet på grund av en minskning av östrogenproduktionen, men tillståndet kan påverka kvinnor i alla åldrar. Oavsett om du lider av torrhet, ömhet och/eller smärtsamt sex, kan du hitta lösningen på dina besvär här.

Flytningar

Flytningar är slidans självrengöringssystem och vanligtvis inget att oroa sig för, men om konsistensen, färgen eller lukten på dina flytningar förändras plötsligt, kan en underliggande infektion vara orsaken till problemet. Ta reda på om dina flytningar är normala här.

Vaginal rodnad/sveda

Om du känner rodnard, irritation och sveda i underlivet när du kissar är det ett tecken på inflammation – och i motsats till vad många tror, så är det inte nödvändigtvis en urinvägsinfektion. Läs mer om lösningarna för rodnad och sveda i underlivet här.

Använd självtestet för att hitta en produkt för ditt underliv!